(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
Kakaové řezy s jogurtovým krémem
Potřebné ingredience
Korpus: 6 vajec, 150 g cukr krupice, 100 g polohrubé mouky, 50 g hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 100 ml oleje, 3 lžíce kakaa; Krém: 500 ml mléka, 1 žloutek, 6 lžic cukru krupice, 2 vanilkové pudinky (nebo jaké máte rádi, dala jsem kokosové), 1 velký bílý jogurt (500 g); Posyp: 100 g strouhané hořké čokolády
Postup přípravy
Korpus: Z bílků a šp. soli ušleháme pevný sníh a postupně zašleháváme cukr a žloutky. Metlou vmícháme olej a mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva. Těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem a upečeme na 180°C.
Krém: Z mléka, cukru, žloutku a pudingů uvaříme hustý puding. Povrch přikryjeme potravinářskou folií, aby se neudělal škraloup a necháme vychladnout. Vychladlý puding přendáme do mísy, metlami rozšleháme na hladký krém a zašleháme jogurt.
Na vychlazený korpus rozetřeme krém, posypeme strouhanou čokoládou a necháme vychladit.
Dobrou chuť.
Krém: Z mléka, cukru, žloutku a pudingů uvaříme hustý puding. Povrch přikryjeme potravinářskou folií, aby se neudělal škraloup a necháme vychladnout. Vychladlý puding přendáme do mísy, metlami rozšleháme na hladký krém a zašleháme jogurt.
Na vychlazený korpus rozetřeme krém, posypeme strouhanou čokoládou a necháme vychladit.
Dobrou chuť.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé